Salgstal - Økonomisk overblik over madspildet

Salgstal kan sammenholde jeres budget med mængden af jeres madspild i økonomi, så det bliver muligt at se, hvor meget madspild I har på den enkelte dag, sammenlignet med hvad jeres indtjening er på denne dag. På den måde får I et overblik over bl.a., hvad jeres madspild koster pr. portion, jeres madspildsmængde kontra produktionsmængde og jeres produktionseffektivitet.

Salgstal er udviklet for at illustrere det spild I har pr. gæst når I serverer jeres måltider. Tallet kan ikke genereres automatisk, så det er nødvendigt, at I selv indtaster jeres oplysninger.

Når I står på Dashboard kan I under Genveje trykke på knappen Tilføj salgstal. Når I trykker her, kommer et nyt billede frem.

I vil nu se dette billede. Her tilføjer I alle tallene for den enkelte dag. I kan godt indtaste salgsdata bagud, men ikke forud.

Det vi beder jer om at taste ind er:

De samlede indtægter er køkkenets samlede indtægter for dagen.
Salgspris per portion er prisen I tager for en portion, eller den pris I ca regner med, at en portion koster
Samlet antal gæster dækker over det antal spisende gæster I har serveret til den pågældende dag
Samlede produktionsomkostninger er den totale værdi i kroner af råvarer brugt i produktionen på dagen
Samlet produktionsmængde er den totale mængde i vægt af råvarer brugt i produktionen på dagen
Antal af producerede portioner er antallet af portioner, der er produceret til den valgte dag

En udfyldt Salgsinformation kan se ud som nedenstående billede.

Det er ikke nødvendigt at indtaste beløb i alle felterne, men det vil være en fordel for jer, at udfylde så mange I kan, da det vil give et detaljeret overblik over, hvordan jeres madspild kan påvirke jeres økonomien. F.eks. produktionsomkostninger kontra indtægt, jeres profit, madspild pr. portion i kg og kr. samt madspildets værdi i %.

Datoerne med de grønne cirkler, er de dage, hvor der er udfyldt salgstal. Datoerne uden cirkler mangler stadig at få udfyldt.

Det grønne felt, hvor der står Madspild viser mængden af madspild, der har været den pågældende dag, her 3 kg.