eKost - Opret opskrift og administrer råvarer

En opskrift oprettes ved at vælge knappen “Opret ny opskrift” fra forsiden (opskrifter → oversigt) af eKost.

Herefter kommer man til en "tom opskrift", hvor man skal udfylde de relevante felter

Felternes betydning:

Navn Her noteres opskriftens navn.
Opskrifts nummer Såfremt man benytter en intern nummerering af sine opskrifter, kan man indtaste opskriftens nummer i dette felt. Feltet kan udelades, så vælger systemet selv det næste relevante opskriftsnummer.
Stregkode Såfremt der skal trykkes en stregkode for opskriften på de labels systemet kan lave til dig, skal du indtaste den numeriske værdi for stregkoden her. Feltet kan udelades
Antal portioner Hvor mange portioner producerer man ved at følge opskriften (hvis relevant)
Mænge fremstillet (i gram) Efterhånden som man tilføjer ingredienser opdateres dette felt, så man kan se den samlede vægt af ingredienserne. Vigtigt: Såfremt der i forbindelse med produktionen opstår svind, skal vægten af det færdige produkt indtastes i dette felt. Dette vil medføre, at næringsdeklarationen korrigeres for svind.
Tags Du kan benytte tags til at gøre fremtidig søgning i dine opskrifter så simpel og hurtig som muligt. En opskrift kan have lige så mange tags du ønsker.

Tilføj ingredienser
Ingredienser tilføjes ved at stille sig i feltet "Søg ingrediens" og indtaste lidt af navnet på en råvare man vil have med i sin opskrift. Systemet er født med en lang række råvarer og vil komme med forslag du skal vælge mellem. Såfremt en råvare ikke findes i vores råvaredatabase, er du nødt til selv at oprette råvaren under punket "Opskrifter" → "Administrer egne råvarer".

Når du har valgt din første ingrediens skal du angive mængden af råvaren i gram.

Allergener
Systemet indsætter ikke selv allergener. Allergener skal du derfor selv angive for alle råvarer. Såfremt en råvare indholder allergener trykker du på knappen "Allergener" og vælger hvilken/hvilke allergruppe(r) der er tale om. Vil du benytte eKost til at lave labels med, er det vigtigt, at du angiver allergenerne korrekt, da de allergenholdige råvarer derved vil blive markeret korrekt på dine labels.

Næringsindhold
Efterhånden som du får indsat de relevante ingredienser opdateres tabellen til højre med næringsindholdet. Du kan få vist samtlige detaljer for næringsindhold ved at trykke på knappen "Detaljer" nedenfor næringsindhold.

Billeder og vejledninger
Du kan også indsætte billeder og forskellige vejledning på en opskrift - herunder: Vejledning (tilberedningsvejledning), fødevaresikkerhedsvejledning, serveringsvejledning og "Takeaway"-vejledning (genopvarmningsinstruks). Dette gøres i felter nederst på siden.